Meteen naar de content
Gratis Darm Detox eBook bij elke bestelling! •
Vandaag Besteld, dezelfde dag verzonden •
Betaal Later met Klarna •
Gratis Darm Detox eBook bij elke bestelling! •
Vandaag Besteld, dezelfde dag verzonden •
Betaal Later met Klarna •
Gratis Darm Detox eBook bij elke bestelling! •
Vandaag Besteld, dezelfde dag verzonden •
Betaal Later met Klarna •

Schildklierproblemen Permanent Oplossen op Natuurlijke Wijze: De Onderbouwde Oplossing

Ben je moe van dat lusteloze gevoel en onverwacht gewichtstoename? Verlies je haar?

Ik geef je geen ongelijk! Deze symptomen zijn het waard om nader te onderzoeken en wijzen op hypothyreoïdie.

Hypothyreoïdie, een vorm van schildklierdisfunctie, kan een grote uitdaging zijn om mee te leven en te beheren. De gevolgen ervan kunnen in het hele lichaam worden gevoeld, waardoor het belangrijk is om te begrijpen hoe dit probleem behandeld kan worden.

Om de zaken in perspectief te plaatsen, leeft 1 op de 33 Australiërs (en 5 op de 100 Amerikanen) met hypothyreoïdie. Deze aandoening is bewezen meer vrouwen dan mannen te treffen en mensen ouder dan 60 jaar hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van dit probleem. 

Vandaag wil ik je meenemen door alle facetten van hypothyreoïdie, van de oorzaken en symptomen tot de diagnose en beschikbare behandelingsmogelijkheden, zodat je hypothyreoïdie voorgoed op natuurlijke wijze kunt verslaan.

→ Ontdek de Ene Natuurlijke Oplossing voor Jouw Hormonale Problemen ←

Of je nu medicijnen hebt geprobeerd en niet veel verbetering hebt gezien of gewoon op zoek bent naar alternatieve behandelingsmogelijkheden, deze natuurlijke oplossingen voor hypothyreoïdie kunnen helpen om de oorzaak van je probleem aan te pakken en je symptomen te verbeteren.

Inhoud:

Wat is Hypothyreoïdie?

Wat zijn de Symptomen van Hypothyreoïdie?

Diagnose van Hypothyreoïdie

6 Natuurlijke Behandelingen om Symptomen van Hypothyreoïdie Voorgoed te Verslaan

#1 - Probiotica

#2 - Jodium

#3 - Vitamine B12

#4 - Vitamine D

#5 - Antioxidanten

#6 - Glutenvrij Dieet

Wat is Hypothyreoïdie?

Er zijn twee hoofdtypen schildklierdisfunctie:

hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie.

  • Hyperthyreoïdie treedt op wanneer je schildklier overactief is.
  • Hypothyreoïdie treedt op wanneer je schildklier onderactief is.

En binnen het gebied van hypothyreoïdie zijn er 2 subcategorieën die helpen onderscheiden wat de oorzaak is van de schildklierdisfunctie.

  • Primaire Hypothyreoïdie treedt op wanneer er een probleem is met de schildklier zelf en deze niet meer in staat is om zijn taken in het produceren van hormonen uit te voeren.
  • Secundaire Hypothyreoïdie komt minder vaak voor maar treedt op wanneer de hypofyse aan de basis van de hersenen de signalen niet kan sturen naar je schildklier om schildklierhormonen te produceren.


De schildklier is een klier aan de basis van je nek die eruitziet als een vlinder en verantwoordelijk is voor het produceren van schildklierhormonen die lichaamsprocessen zoals metabolisme, energieniveau, menstruatie en slaap reguleren.



Wanneer de schildklier niet goed werkt, veroorzaakt dit dat alle systemen in het lichaam minder efficiënt functioneren en dat je je uit balans voelt.

Sommigen geloven dat een ophoping van stress, slechte voeding en spijsverteringsproblemen gedurende een lange periode kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van hypothyreoïdie. Chronische stress kan met name een trigger zijn voor het begin en de verergering van symptomen van hypothyreoïdie.

Andere, meer onderzochte oorzaken van hypothyreoïdie zijn onder andere:


- Het verwijderen van je schildklier
- Problemen met de hypofyse
- Jodiumtekort
- Stralingstherapie
- Zwangerschap
- Ontsteking van de schildklier
- Bepaalde medicijnen (zoals lithium en zelfs sommige soorten hart- en kankermedicijnen)
- Ziekte van Hashimoto, een erfelijke auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem de schildklier aanvalt.


Hypothyreoïdie kan niet worden voorkomen en treft vaak vrouwen boven de 60 jaar met een familiegeschiedenis van schildklierproblemen. Mensen met coeliakie lopen ook een hoger risico op het ontwikkelen van hypothyreoïdie.

Hypothyreoïdie kan echter soms aangeboren zijn en een aangeboren afwijking veroorzaken waardoor de schildklier vanaf de geboorte niet goed werkt. Dit kan meestal in de loop van de tijd worden opgelost met hormoonvervangende behandelingen.


Wat zijn de Symptomen van Hypothyreoïdie?

Helaas kunnen de effecten van hypothyreoïdie je van binnenuit beïnvloeden, van je humeur tot je dunner wordende haarlijn.

Symptomen van hypothyreoïdie zijn talrijk en omvatten:

- Haarverlies
- Gebrek aan energie
- Depressie
- Plotselinge gewichtstoename
- Geheugenverlies
- Gevoelloosheid/tintelingen in handen
- Obstipatie
- Pijnlijkheid
- Spierzwakte
- Verlaging van de stem
- Toegenomen gevoeligheid voor koude temperaturen
- Laag seksueel verlangen
- Veranderingen in haaren huidtextuur
- Hoge bloedcholesterolniveaus
- Zwaardere, frequente menstruaties (6)

Het is belangrijk om te weten dat deze symptomen zich niet allemaal tegelijk voordoen - het is waarschijnlijker dat ze na verloop van tijd optreden en ernstiger worden naarmate het langer duurt.

Het goede nieuws is dat schildklierproblemen behandeld kunnen worden met hormoonvervanging medicatie en symptomen kunnen verbeteren door natuurlijke oplossingen zoals dieet, lichaamsbeweging en het strategische gebruik van supplementen, zoals het verhogen van je inname van vitamines B12 en D.

Maar als het onbehandeld blijft, zullen de symptomen verergeren en kunnen ze leiden tot ernstige mentale gezondheidsproblemen, verminderde hartgezondheid, moeite met het reguleren van lichaamstemperatuur, ademhalingsproblemen, gewrichtspijn, onvruchtbaarheid, zwelling van de schildklier en meer.


Diagnose van Schildklierproblemen

De diagnose van schildklierproblemen gebeurt meestal door middel van een basis medisch onderzoek, een beoordeling van de medische geschiedenis van de familie, en bloedonderzoek om schildklierhormoon niveaus te controleren, zoals TSH en T4. Een schildklierantilichaamtest kan ook overwogen worden als de patiënt wordt verdacht van auto-immune schildklierproblemen, zoals de ziekte van Hashimoto.


Verkeerde diagnose van schildklierproblemen komt vaak voor vanwege het brede scala aan symptomen die vaak op andere ziekten en aandoeningen lijken. 


6 Natuurlijke Behandelingen om Symptomen van Schildklierproblemen Voorgoed te Verbeteren

Hormoonvervangende medicijnen zijn meestal waar artsen op vertrouwen als het gaat om de behandeling van schildklierproblemen in een medische setting. 

Maar ik wil je kennis laten maken met enkele andere dingen die je kunt doen om je schildklierproblemen op natuurlijke wijze te behandelen, waaronder het nemen van probiotica, behandeling van jodiumtekort, verhoging van je inname van vitamine D en B12, het vermijden van gluten en het consumeren van meer antioxidanten.

Houd in gedachten dat je voedingsmiddelen met deze vitamines en mineralen aan je dieet kunt toevoegen of supplementen kunt nemen die ze bevatten. In bepaalde gevallen kan je overwegen om beide te doen.

 



#1 - Probiotica
Een gezonde darmfunctie is essentieel voor de behandeling en natuurlijke aanpak van schildklierproblemen. Een onderactieve schildklier kan de maagmotiliteit verminderen, wat kan leiden tot obstipatie en zelfs darmobstructie in ernstige gevallen. 

Probiotica doen goed werk in de darmen door meer goede bacteriën in het spijsverteringssysteem te injecteren. Het microbiome van de darm draait echt om balans, dus het vinden van de balans tussen goede darmbacteriën en slechte darmbacteriën is essentieel. 

Hoe gebalanceerder de darmbacteriën zijn, hoe beter de productie van schildklierhormonen zal zijn en, daardoor, hoe beter de schildklierfunctie zal zijn! 

Je kunt probioticasupplementen kopen bij een plaatselijke vitamineshop of meer van hen consumeren in je dagelijkse dieet door je inname van yoghurt en gefermenteerd fruit dat van nature rijk is aan probiotica te verhogen.

#2 - Jodium
In gebieden zoals de Verenigde Staten bevatten veel voedingsmiddelen en het tafelzout dat aan voedsel wordt toegevoegd al voldoende jodium, maar in andere landen, met name in het oosten, is aanvulling met jodium op enige manier nodig.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan jodium zijn onder andere eieren, zeewier (alleen de eetbare soort!), gejodeerd zout, zuivelproducten en vlees, gevogelte en vis. 

En, zoals je wellicht hebt gehoord tijdens het opgroeien, kan te veel van het goede ook slecht zijn. Dus als je je inname van jodium wilt verhogen, zorg er dan voor dat je overleg pleegt met je arts om de juiste dosering te bereiken.

Specifiek, als je hypothyreoïdie wordt veroorzaakt door de ziekte van Hashimoto, kan het toevoegen van jodium aan je dieet meer kwaad dan goed doen. 

#3 - Vitamine B12
Wanneer de schildklier niet goed functioneert, kan het de vitamine B-niveaus in je lichaam verlagen. Onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 40% van de hypothyreoïdiepatiënten ook lijdt aan vitamine B-tekort en wanneer ze vitamine B krijgen, melden ze verbetering van hun symptomen. 

Bovendien zijn vitamine B12- en vitamine D-tekorten bij patiënten bij wie hypothyreoïdie wordt veroorzaakt door een auto-immuunziekte, bijzonder veelvoorkomend. En deze lage niveaus van vitamine D en vitamine B12 correleren rechtstreeks met een groter aantal antilichamen dat het enzym aanvalt dat de schildklierhormonen produceert. 

Kip, vis en vlees zijn voedingsmiddelen die je meer kunt consumeren om een vitamine B-tekort te voorkomen. 



Vitamine B12 staat ook bekend om het helpen bij energieniveaus en de vermoeidheid die vaak gepaard gaat met hypothyreoïdie, dus suppletie met vitamine B12 kan je ook een energieboost geven als bonus. 

#4 - Vitamine D
Meer dan een miljard mensen over de hele wereld hebben onvoldoende vitamine D-niveaus. Vitamine D-tekort is vaak aangetoond als bijdrage aan de ontwikkeling en verergering van auto-immuunziekten, zoals de ziekte van Hashimoto, die direct gekoppeld is aan hypothyreoïdie. 

Studies hebben ook aangetoond dat vitamine D-suppletie effectief is in het verhogen van de niveaus van schildklierstimulerend hormoon en dat een tekort aan vitamine D de ernst van hypothyreoïdie

en de symptomen negatief kan beïnvloeden. 

Zoals eerder vermeld, zijn vitamine D- en vitamine B12-tekorten zeer gebruikelijk bij patiënten met auto-immuun hypothyreoïdie.

Eieren, vette vis en zuivelproducten zijn allemaal voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine D, en door bewust meer van deze voedingsmiddelen aan je dieet toe te voegen, kun je de vitamine D-niveaus in je lichaam helpen verhogen.

#5 - Antioxidanten
In bepaalde studies is aangetoond dat hypothyreoïdie de oxidatieve stress verhoogt, wat gebeurt wanneer het aantal antioxidanten en vrije radicalen niet goed in balans is in het lichaam. 

Antioxidanten zijn het afweersysteem van je lichaam tegen vrije radicalen. Enkele voorbeelden van antioxidanten zijn vitamine C en vitamine E.
Vrije radicalen zijn typen atomen die cellen in de loop van de tijd afbreken en bijdragen aan veroudering.


Als deze onbalans gedurende een lange periode uit de hand loopt, neemt het risico op het ontwikkelen van ernstige gezondheidsproblemen toe, zoals auto-immuunziekten, hartziekten, de ziekte van Alzheimer, diabetes en bepaalde soorten kanker.

Het verhogen van het aantal antioxidanten dat je consumeert, kan veel helpen bij het verminderen van de effecten van vrije radicalen, het verbeteren van de immuunrespons van je lichaam en het verminderen van het risico op het ontwikkelen van een ziekte.

Bessen, noten en zaden, groene thee, chocolade, koffie en groene bladgroenten zijn allemaal voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten.

#6 - Vermijd Gluten
Gluten, het eiwit dat wordt aangetroffen in tarwe en andere soorten granen, is gevonden om symptomen van auto-immuun hypothyreoïdie te verergeren. Dit komt doordat, zodra iemand een auto-immuunziekte krijgt, ze vatbaarder worden voor het ontwikkelen van andere auto-immuunziekten, zoals coeliakie. 


1 op de 62 patiënten met de ziekte van Hashimoto, een voorbeeld van auto-immune hypothyreoïdie, heeft coeliakie, een auto-immuunziekte die schade aan de dunne darm veroorzaakt wanneer het in contact komt met gluten. 

Als je nog een reden nodig hebt om te overwegen glutenvrij te gaan, zoals eerder vermeld, is een andere belangrijke oorzaak van hypothyreoïdie het hebben van een jodiumtekort. En het bromide dat in gluten wordt aangetroffen, veroorzaakt zelfs een nog groter tekort aan jodium. 

Als je symptomen ernstig zijn, kan het de moeite waard zijn om een glutenvrij dieet te proberen om te zien of het een verschil maakt in hoe je je voelt.


BONUS: De Oplossing Die Je Kan Helpen Schildklierproblemen Permanent Op Natuurlijke Wijze te Verbeteren

Na het lezen van dit alles, als je denkt dat je lijdt aan schildklierproblemen, raad ik je aan om eerst met een arts te overleggen omH de diagnose te bevestigen voordat je de besproken behandelingsmethoden probeert.

Of je nu onlangs gediagnosticeerd bent met schildklierproblemen of er al jaren mee worstelt, het is geen eenvoudige situatie. Gelukkig zijn er veel dingen die je thuis en door je dagelijkse levensstijlkeuzes kunt doen, zoals dieet en lichaamsbeweging, die kunnen helpen je symptomen te verbeteren.

Een andere natuurlijke manier om schildklierproblemen op afstand te houden is de Hormoonbalans. Dit supplement helpt vrouwen om hormonaal gewichtstoename, opvliegers, stemmingswisselingen en alle andere hormonale symptomen die je leven moeilijk maken, te bestrijden. Je zult verbetering voelen en zien in 7 dagen of minder!

Selecteer opties