Ignorer et passer au contenu
Gratis Darm Detox eBook bij elke bestelling! •
Vandaag Besteld, dezelfde dag verzonden •
Betaal Later met Klarna •
Gratis Darm Detox eBook bij elke bestelling! •
Vandaag Besteld, dezelfde dag verzonden •
Betaal Later met Klarna •
Gratis Darm Detox eBook bij elke bestelling! •
Vandaag Besteld, dezelfde dag verzonden •
Betaal Later met Klarna •

De 6 Beste Voedingsmiddelen Voor Levergezondheid en Ontgifting

Wil je je lever wat liefde geven?

Je voeding en levensstijl spelen een belangrijke rol bij het gezond houden van je lever en zijn vermogen om je lichaam goed te reinigen en te ontgiften. Bepaalde voedingsmiddelen bevatten krachtige bestanddelen die kunnen helpen om het ontgiften te ondersteunen en je lever te beschermen tegen ontstekingen, oxidatieve stress en vetophoping.

In dit artikel bespreken we de top 6 voedingsmiddelen en dranken om je lever gezond en gelukkig te houden!

 

Allereerst, wat doet je lever?

Je lever is verantwoordelijk voor veel belangrijke functies, zoals het ontgiften van schadelijke stoffen, het metaboliseren en opslaan van voedingsstoffen en zelfs voor de immuunafweer. De lever produceert ook gal, die je lichaam helpt vetten en bepaalde vitaminen uit je voeding af te breken en op te nemen.

 

Wat zijn de beste voedingsmiddelen voor je lever?

 

1. Kruisbloemige groenten

Kruisbloemige groenten bieden krachtige ondersteuning voor de gezondheid van de lever dankzij twee unieke zwavelhoudende verbindingen die bekend staan als sulforafaan en DIM.

Deze ongelooflijke verbindingen helpen om belangrijke ontgiftingsenzymen te stimuleren, terwijl ze ook antioxiderende voordelen bieden en je lever beschermen tegen oxidatieve stress en ontstekingen. Uit een onderzoek bleek bijvoorbeeld dat een hogere inname van kruisbloemige groenten geassocieerd was met een significant lager risico op leverkanker. 1

DIM in het bijzonder helpt de ontgifting van overtollig oestrogeen bij vrouwen te ondersteunen, waardoor het hormonale evenwicht wordt bevorderd.

Kruisbloemige groenten omvatten:

  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Spruitjes
  • Kool
  • Boerenkool
  • Bok choy
  • Collard en mosterd
  • rucola
  • Radijs
  • Rapen

 

2. Groene thee

Het dagelijks drinken van groene thee heeft vele ongelooflijke voordelen voor je hele lichaam, waaronder de gezondheid van de lever.

Groene thee ondersteunt de gezondheid van de lever voornamelijk door zijn hoge gehalte aan antioxidantverbindingen die catechines worden genoemd, met name EGCG.

Deze krachtige antioxidanten beschermen de lever tegen schade en aanvullend onderzoek heeft aangetoond dat groene thee gezondere leverenzymwaarden kan ondersteunen bij mensen met niet-alcoholische vette leverziekte (NAFLD) en het risico op leverkanker kan verminderen. (2) (3)

Dagelijks groene thee drinken kan ook helpen om het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en cognitieve achteruitgang te verminderen! (4)

 

3. Olijfolie

Olijfolie (in het bijzonder extra olijfolie van eerste persing) is goed voor de gezondheid van de lever vanwege het hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren, voornamelijk oliezuur, en antioxidanten zoals vitamine E en polyfenolen.

Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige consumptie van olijfolie, zoals in het mediterrane dieet, in verband wordt gebracht met verbeterde leverenzymwaarden en minder vetophoping in de lever, wat kan helpen beschermen tegen vette leveraandoeningen. 5

De ontstekingsremmende eigenschappen van olijfolie ondersteunen ook de algehele gezondheid en functie van de lever. (6)

 

4. Grapefruit

Grapefruit bevat veel antioxidanten, naringenine en naringine genaamd, die je lever op natuurlijke wijze beschermen.

Van deze speciale antioxidanten is aangetoond dat ze levercellen beschermen tegen schade en ontstekingen.

Met name van naringenine is vastgesteld dat het helpt vetophoping in de lever en alcoholgerelateerde leverschade te voorkomen. (7)

 

5. Bessen

Heb je je ooit afgevraagd wat bessen hun heldere, mooie kleuren geeft? Het antwoord is anthocyanen!

Anthocyanen zijn antioxidanten die in verband worden gebracht met vele voordelen voor de gezondheid, waaronder ondersteuning van de lever.

Niet alleen helpen anthocyanen de lever te beschermen tegen oxidatieve stress en ontstekingen, die na verloop van tijd cellen kunnen beschadigen, maar deze antioxidanten helpen ook de natuurlijke ontgiftingsroutes van je lichaam te verbeteren, waardoor schadelijke gifstoffen beter worden afgevoerd. (8) (9)

 

6. Knoflook

Knoflook is een krachtig, geneeskrachtig voedingsmiddel dat de gezondheid van de lever en ontgifting ondersteunt dankzij een hoog gehalte aan zwavelhoudende verbindingen zoals allicine.

Allicine in knoflook helpt het glutathiongehalte te verhogen, dat een essentiële rol speelt bij het ontgiften van je lever en het elimineren van schadelijke gifstoffen.

Uit een gerandomiseerde klinische studie bleek ook dat wanneer mensen met een niet-alcoholische vette leverziekte (NAFLD) knoflookpoeder namen, ze minder vet opbouwden in hun lever. (10)

Allicine kan je lichaam ook helpen zware metalen zoals lood te ontgiften. (11)

 

Wat kun je nog meer doen om een gezonde lever te ondersteunen?

  • Gebruik het Jennah Organics Liver Cleanse supplement, speciaal samengesteld om de algehele leverfunctie te stimuleren en de natuurlijke ontgiftingsroutes van je lichaam te ondersteunen.
  • Blijf actief
  • Verminder je alcoholgebruik
  • Zorg voor een gezond gewicht
  • Eet minder suikerhoudende voedingsmiddelen

 

Laatste gedachten

Je lever ondersteunen met voeding is een krachtige manier om zijn ontgiftingscapaciteit en je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Door deze zes voedzame voedingsmiddelen - kruisbloemige groenten, groene thee, olijfolie, grapefruit, bessen en knoflook - op te nemen in je gewone dieet en in Jennah Organics Liver Cleanse, kun je het vermogen van je lever om ontstekingen, oxidatieve stress en schadelijke gifstoffen te bestrijden versterken!

 

 

Schreven door Zaheera Swing - Voedingsdeskundige & Herbalist

(BSc Hons Voedingsleer + NTPD)

Sélectionnez les options